Graineuse électrique – Slijpmachine voor lithostennen ESS-300

Graineuse électrique – Slijpmachine voor lithostennen ESS-300 Matériel d'occasion en bon état, fabrication Peter Van Ginkel en 1990

  • ISBN : "Het veelal tijdrovende slijpen van lithostenen wordt door deze slijpmachine een stuk eenvoudiger. door de krachtige motor kunnen lithostenen nu in korte tijd en met een minimum aan inspanning geslepen worden. het gewicht van de machine is zo groot dat er bij het slijpen geen druk uitgeoefend hoeft te worden. door het lage toerental van 90 toeren per minuut kan de gelijkmatigheid van het slijpen goed gecontroleerd worden. de slijpmachine heeft ook et voordeel dat het verbruik van siliciumcarbide aanzienlijk lager ligt dan bijj handslijpen. gkozen is voor een sterke, waterdichte motor met een lange levensduur."
"Cette graineuse polisseuse de pierre lithographique est « un jeu d’enfant » qui vous fera gagner du temps et de l’argent.

Grâce à un puissant moteur, le grainage s’effectue en un minimum de temps et d’effort.
Le poids de la machine (25 kg) suffit à un grainage uniforme.
Économique en consommation de sable comparée au grainage manuel avec une rotation à 90 tours par minute, elle permet le contrôle de la qualité du grain de la pierre.
Son moteur étanche, sa résistance au choc, sa robustesse garantissent sa pérennité."

Traduction page 188 « Katalogus 1991 Peter van Ginkel »


Poids 25 Kg
Fils électrique : 2 m 80
Rallonge : 2 m
16 A, 250 Volts